JÄSENKIRJE 1/2018

Arvoisat Kirjoittajayhdistys Ernestin jäsenet

Tervetuloa Kirjoittajayhdistys Ernesti ry:n vuosikokoukseen, joka pidetään

perjantaina 13.3.2020 klo 14.00 Rinssi Everstissä, Ohitustie 5, Rantasalmi.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. (Liite 1)

Runon jäljillä -runokurssi jatkuu 6.–7.3.2020 Jumikkalan kartanossa, jolloin runoilija ja kirjailija Riina Katajavuori opettaa teemalla “Kaikki mahtuu runoon”. Runoilija ja kirjailija Jouni Tossavainen saapuu Rantasalmelle 3.–4.4.2020, jolloin kirjoitetaan “Luonnollista runoutta”. 15.–16.5.2020 työstetään kurssilla syntyneitä runoja esitykseksi ohjaaja-näyttelijä Kaisla Pirkkalaisen johdolla. Heinäkuussa kurssi jatkuu Juvalla Gottlund-viikolla. Perjantaina 3.7.2020 jaetaan perinteisen Gottlund-runokilpailun palkinnot, jonka jälkeen runoilija Heli Slungan vetämä runopaja alkaa Juvan kirjastolla. Lauantaina 4.7.2020 runoja kirjoitetaan Slungan ohjauksessa Gottlundin tuvalla.

Kurssille voi osallistua myös yksittäisiin viikonloppuihin, jos ei halua osallistua kaikkiin.  Ilmoittautumiset ja lisätiedot kirjoittajayhdistysernesti@gmail.com / 050 567 1947. (Liite 2) Lisätieto Gottlund-runokilpailusta liitteessä (liite 3).

Minna Canthin päivänä 19.3.2020 rantasalmelainen kirjailija Eija Pärnänen ja kuvittaja Svetlana Vorobyevaa kertovat viime vuonna julkaistusta lastenkirjasta Mustan pässin uusi seikkailu Rantasalmen kirjastolla klo 17.00 alkavassa tilaisuudessa.

Ernesti tiedottaa Facebook-sivujen, sähköpostin, nettisivujen ja kirjepostin kautta. Muistathan ilmoittaa meille, jos sähköpostiosoitteesi muuttuu.

VALOKUVIA 35-VUOTIS-SYNTTÄREILTÄ

Lämmin kiitos kaikille Ernestin syntymäpäiväjuhlaan osallistuneille!

Sampo Luukkaisen ottamia valokuvia juhlasta löytyy täältä.

OSTA TAVALLISEN VIERESTÄ

Ernestin uusin, 35-vuotisjuhla-antologia Tavallisen vierestä on julkaistu. Yhdeksäntoista eteläsavolaisen kirjoittajan proosa- ja runokokoelma kertoo menneestä ja tulevasta, hilpeältä laidalta ja syvemmistä vesistä. Kokoelma sisältää valokuvanäyttelyn, joka keskustelee tekstien kanssa.Tavallisen vierestä -antologiaa myydään Rantasalmen kirjastossa hintaan 20 euroa.

KIRJOITTAJAKURSSIT

Lisätietoja Suomen Nuoriso-opisto Paukkulan kirjoittajakursseista löytyy seuraavasta linkistä:

KILPAILUJA

Gottlund-runokilpailu

Gottlund-runokilpailun osallistumisohjeet löytyvät Juvan Kulttuurisivuilta osoitteesta

TYÖHUONEITA VUOKRATTAVISSA

Keski-Suomen Kirjailijatalossa on vuokrattavissa työhuoneita. Aivan Jyväskylän ydinkeskustassa, Jyväskylän yliopiston kupeessa sijaitsevasta vuonna 1906 Wivi Lönnin suunnittelemasta puutalosta vuokrataan työhuoneita kirjoittajille. Yläkerrassa on kolme erillistä huonetta ja myös kellarikerroksen huonetta vuokrataan lyhyempiaikaiseen käyttöön. Residenssiajat ovat sovittavissa tilanteen mukaan. Talon keskikerroksessa on kirjasto ja luentatilaisuuksia varten sali sekä keittiö, jossa voi valmistaa aterioita. Alakerrassa on sauna.

Huonevuokra on 200 euroa/kk ja lyhyemmistä ajoista hinta neuvotellaan erikseen.
Lisätietoa Kirjailijatalosta ja toiminnastamme yleensä löytyy täältä:
www.kirjailijatalo.ma-pe.net

Lisätietoja: